Година протесту: наркоманія

2014-04-03

/Files/images/meropriyatiya/IMG_0224.JPG

Про смертельну небезпеку наркоманії для будь-якої людини, а тим більше для підлітка знають, здається, всі. Ця тема обговорюється і в школі, і на телебаченні, і в сім'ях. Сьогодні про страшну звичкою говорили в бібліотеці з одинадцятикласниками ЗОШ № 2 під час Години протесту "Наркотики: реальність і світ ілюзій".

Лікар - нарколог Ізмаїльської районної лікарні В. Т. Кухар, який пропрацював в Ізмаїлі дуже багато років, дуже доступно, живою емоційною мовою розповів школярам про гірку розплату за швидкоплинне задоволення тієї легкості буття, що ховається за "безневинною " травичкою і таблетками.

Василь Трохимович в подробицях описав прояви абстинентного синдрому, озвучив суми грошей, необхідні наркоману зі стажем на щоденну "дозу", яка дуже швидко перестає приносити задоволення і необхідна для зняття болю, тривожності. На жаль, лікувати наркомана практично марно. Організм можна очистити від отрути, але мозок буде завжди пам'ятати про величезну кількість гормону задоволення, яке надходило колись. Тому відсоток повернення до наркотиків величезний.

Все це дуже страшно, і, знову повторюю, всі про це знають. Як же так виходить, що знову і знову на зміну вмираючим наркоманам приходять нові адепти жахливою "релігії"? І, як правило, це зовсім молоді хлопці.

Людині властиво заповнювати порожнечу у своїй душі. Тільки треба це робити правильно - любов'ю, захопленнями, звичайними друзями, родиною, цікавою роботою, спортом, нарешті. Люблячі батьки, спокійна атмосфера в будинку - напевно діти, які виросли в гармонійних сім'ях зуміють знайти себе в цьому світі без допомоги сурогатів щастя - сигарет, алкоголю, харчової та сексуальної залежності і наркотиків, звичайно ж.

Кiлькiсть переглядiв: 352