• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття бібліотеки філії №6 після ремонту

Відкриття бібліотеки філії №6 після ремонту

2016-05-24

/Files/images/meropriyatiya/13240522_481474612039925_9019286197206962799_n.jpg

У вівторок, 24 травня, відбулося урочисте відкриття відремонтованого будинку філії №6 Ізмаїльської міської бібліотеки ім. І.П. Котляревського та Тренінгового Центру для громади Ізмаїла і ВПЛ, створеного на його базі в рамках проекту "Всебічна стабілізаційна підтримка внутрішньо переселених осіб і постраждалого населення України" за підтримки Ізмаїльської міськради і громадської організації «Право на майбутнє».

- Сьогодні ми презентуємо капітальний ремонт і технічне оснащення юнацької бібліотеки в рамках Міжнародного європейського проекту допомоги переселенцям. Завдяки нашим колегам і друзям з Європейського Союзу наша бібліотека отримала не тільки капітальний ремонт і утеплення, а й технічне переоснащення - комп'ютери та мультимедійну систему, - зазначив на відкритті міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко і нагадав, що місто продовжує оновлення бібліотек - капітально відремонтована дитяча бібліотека по вул. Краснодонської, триває ремонт в бібліотеці по вул. Дунайської (Щорса).

У свою чергу, представник Міжнародної організації з міграції Естер Руїз де Асуа подякувала адміністрацію міста і бібліотечну систему за всебічну підтримку в розвитку проекту і пообіцяла ще не раз попрацювати з Ізмаїлом та в інших напрямках.

- Громада Ізмаїла в серпні 2015 року одержала МОЖЛИВІСТЬ Прийняти Участь в ЦЬОМУ проект, ініціаторами якого виступають Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Західноукраїнський Ресурсний Центр (ЗУРЦ) ПРИ фінансової ПІДТРИМКИ Євросоюзу, - розповіла керівник Ізмаїльської міської громадської організації «Право на майбутнє» ( координатора проекту "Всебічна стабілізаційна підтримка внутрішньо переселених осіб і постраждалого населення України" в нашому місті) Наталія Скоробреха. - В рамках проекту були замінені на металопластикові всі 14 вікон і 4 двері, відремонтовані читальний та актовий зали, абонемент, коридор та санвузол. В коридорі і актовому залі повністю замінені підлогу, плінтуси, система енергопостачання і освітлення, змонтовано стелю «Армстронг», наведені в порядок укоси, відремонтований вхід в бібліотеку і ступені. Має бути оновити дерев'яні панелі і двері бібліотеки, а також решітки на вікнах, батареї і двері в книгосховищах.

При проведенні ремонту бібліотеки - філії №6 Централізованої бібліотечної системи для дорослих налагоджена тісна співпраця з КП «Житлосервіс-2», «ІПУВКХ», «Ізмаїл Світло».

- Для тренінгового центру закуплено комп'ютерне обладнання, проектор, моторизований екран, аудіообладнання, а також матеріали для арт-та ігрової терапії з дітьми і підлітками ВПЛ (внутрішньо переміщеними особами), канцтовари та інше, - продовжує Н.Скоробреха

... До речі, відразу ж після урочистого відкриття в залах бібліотеки для школярів і студентів були проведені квест і чотири майстер-класу зі створення фетровому іграшки, скраббукінгу і декупажу.

Кiлькiсть переглядiв: 702