• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття Пункту європейської інформації. ЄВРОВОЯЖ

Відкриття Пункту європейської інформації. ЄВРОВОЯЖ

2016-05-12

/Files/images/meropriyatiya/evropa130500002.JPG

Вчора, 12 травня, в Ізмаїльській центральній міській бібліотеці ім. І.П. Котляревського відбувся захід "ЄВРОВОЯЖ", приурочене до святкування Дня Європи.

Гостями бібліотеки стали учні спеціалізованої школи №1 та представники національних товариств "Будинок Польський" Куяви "і" Німецький Дім ", грецької організації" Еллада "і асоціація болгарських сімей" Родинний ".

Вони змогли стати на час справжніми пасажирами так званого експреса, який почав свою подорож по Європі. Ведуча вечора, бібліотекар абонемента Марина Стоянова розповіла учасникам "ЄВРОВОЯЖ" про історію появи Дня Європи, про традиції і звичаї, пам'ятних місцях і життя народів Польщі, Німеччини, Греції та Болгарії.

Додамо, що захід пройшов в рамках роботи Пункту Європейської інформації. Це новий проект, в якому бібліотека приймає участь - вона стала переможцем конкурсу і отримала статус Пункту Європейської інформації. Загалом мережа таких пунктів налічує близько 83 об'єктів, які діють в бібліотеках по всій території України.

Відзначимо, що День Європи відзначається двічі. У першому випадку - 5 травня, як щорічне свято миру і єдності в країнах Європейського союзу. Рада Європи була створена 5 травня 1949 року, затверджений як свято 1964 року, і в 1985 році європейське співтовариство (пізніше стало Європейським союзом), взяло європейські символи - прапор і гімн ЄС.

Другий раз День Європи відзначають 9 травня - це день народження ЄС, який відзначається, коли міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман запропонував Німеччині та іншим країнам Європи об'єднати вугільну і сталеливарну промисловість. У 1957 році шість держав підписали Римський договір, що поклав початок нової Європи, а на саміті в Мілані в 1985 році вирішили щорічно відзначати День Європи саме 9 травня.

Кiлькiсть переглядiв: 460